Automobili

Manhart predstavlja BMV M8 sa 823 KS

Od terenskih vozila do superautomobila preko karavana, trener Manhart je specijalizovan za transformaciju svih tipova automobila u mašine visokih performansi i snage. BMV m8 takmičenje nije izuzetak od pravila: to je jedna od najmoćnijih modela u bavarskom opsegu, sa 4,4-litarski tvin-turbo V8 čija snaga je povećana na 625 KS i 750 Nm obrtnog momenta.

Kao što je to često kod pripremača, ovo nije dovoljno. Snaga MH800, kako se zove ovaj model, na taj način se povećava na 823 konjske snage i 1070 Nm obrtnog momenta. Da bi se postigao takav porast broja konja, turbo su promenjeni, kao i sistemi za hlađenje i usis.

Modifikovan je i izduvni sistem, sa novim vrhovima prečnika 10 centimetara. Filter za čestice i katalizator su uklonjeni, što ovaj model čini posebno komplikovanim za homologaciju u nekim zemljama i skoro nemogućim za vožnju u Evropi.

Kao što možete videti na fotografijama, došlo je do nekih kozmetičkih promena. Automobili sa potpisom Manharta takođe su prilično prepoznatljivi sa mnogo crnih i zlatnih detalja. Za ovaj pomalo poseban M8, pripremnici su se opredelili za mat plavu i mnogo crnih elemenata.

Klirens je smanjen, dok automobil dobija gume 295/30 ZR21 pozadi i 275/30 ZR21 napred kako bi se povećala površina kontakta sa asfaltom i prešao preko 1000 Nm po zemlji.

Obratite pažnju i na dolazak novih usisnika za vazduh napred, novih bočnih pragova i novog spojlera. Sve ovo je napravljeno od ugljeničnih vlakana. Unutra nalazimo ugljenik pomešan sa alkantarom, unutrašnjost koja je očigledno veoma prilagodljiva.

Cene MH800, koji ne bi trebalo da gazi francuskim putevima s obzirom na to da ne može da bude odobren, nisu poznate. Znamo samo da će biti proizvedeno samo deset. Francuski kupci će uvek moći da se „teše“ sa „klasičnijim“ M8 Competition-om koji već ostavlja snažan utisak. To će koštati oko 175.000 evra, bez opcija i ekološke kazne, da se to priušti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close