Automobili

Lotus beleži svoje najbolje performanse u poslednjih 10 godina

„2021 je godina za zaborav“, ne za svakoga, a svakako ne za Lotus, koji objavljuje da je prodao 1.710 novih automobila , što je povećanje od 24% u odnosu na 2020. (1.378 prodaja). To je pre svega njegov najbolji učinak u poslednjih 10 godina!

Detaljno saznajemo da je Lotus Elise najprodavaniji model, “fani koji žele da prisvoje deo istorije automobila zahvaljujući modelima Sport 240 Final Edition i Cup 250 Final Edition sa veoma visokim specifikacijama. visoko” ocenjuje Britanski proizvođač.

“Naši međunarodni trgovci na malo odgovorili su na izazov da Elise, Ekige i Evora pruže dobrodošlicu koju zaslužuju. To znači da smo u odličnoj formi za 2022. godinu da se fokusiramo na potpuno novi Lotus Emira, naš najnoviji sportski automobil koji će biti pušten u prodaju. benzin i najbolji u klasi.”

Geoff Dovding, izvršni direktor prodaje i usluga

U Severnoj Americi rast prodaje je 111% u odnosu na prošlu godinu, u Belgiji je 37%, a u Velikoj Britaniji 29%. Lotus je postigao rekord u azijsko-pacifičkom regionu, posebno u Japanu (najbolja godina od 2015.), Australiji (najbolja godina od 2018.) i Hong Kongu (najbolja godina od 2014.).

Naime, Sjedinjene Države su zemlja u kojoj je Lotus prodao najviše modela . Zatim slede Japan, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nemačka, pa Francuska na petoj poziciji . Na dnu rang-liste nalaze se Italija, Australija, Belgija, Švajcarska i Kina.

Imajte na umu da je krajem 90-ih Lotus prodavao više od 2.500 automobila godišnje u Evropi. Prodaja je pala početkom 2000. i nastavila da postepeno opada na 520 primeraka prodatih prošle godine u Evropi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close