Automobili

Lada Niva Travel (2021): Predstavljen novi terenski automobil sa popustom

Osnovni SUV je prevalio dug put
Model je prvobitno lansiran 1998. godine kao VAZ-2123. 2003. godine, mali terenac iznenada je postao Chevrolet Niva. Krivo je bilo zajedničko ulaganje General Motorsa i AvtoVAZ-a. Pre samo nekoliko meseci, GM je prekinuo saradnju i pristao da proda svojih 50 odsto udela ruskom proizvođaču automobila.

Sada se mala domaća životinja vratila i spremna za 2021. Nedavno sa logom Lada , novim imenom Niva Travel i nekoliko promena u dizajnu.

Proizvodnja Lada Niva Travel započela je ove nedelje u Rusiji. Terenska varijanta sa košuljom prva je koja se skotrljala sa trake za montažu. Standardna oprema uključuje stalni pogon na sva četiri točka, disalicu za vodu, neobojene plastične ploče i terenske gume.

Dizajn prednjeg dela pomalo podseća na Toiotu RAV4. Novost su modernija svetla i redizajnirana hauba motora sa vrstom mini kupole. Rešetka je mnogo veća nego ranije, a blatobrani izgledaju mnogo uglatiji u poređenju sa Chevrolet Nivom. Sa zadnje strane možete videti novi branik. Zadnja svetla sada imaju LED tehnologiju.

Slike unutrašnjosti još uvek nisu objavljene, ali čuli smo da je u velikoj meri prenesen od svog prethodnika. Isto se odnosi i na pogon, 1,7-litarski benzinski motor sa moćnih 82 ks i 127 Nm obrtnog momenta, koji je povezan sa ručnim 5-stepenim menjačem.

Ako nameravate da oborite rekorde Nordschleife-a, verovatno biste trebali potražiti negde drugde, ne samo zato što Nivi treba 19 sekundi za sprint od 0-100 km / h, a pogon se završava na 140 stvari.

Takođe je vredno napomenuti da se Niva u julu ponovo povukla sa logotipom marke Lada – odmah nakon odluke GM-a da odustane od zajedničkog ulaganja. Pa, samo nekoliko meseci kasnije, pojavljuje se verzija facelift-a. Cene još nisu utvrđene, ali prethodni model je u Rusiji počeo sa 726.000 rubalja (oko 7.875 evra). U najskupljoj opremi dospelo je 869.000 rubalja (9.426 evra).

Lada Niva 2021. godine ne treba mešati sa klasičnim terenskim vozilom Lada koji ovo ime nosi decenijama. Dugogodišnje kultno terensko vozilo sada posluje pod nazivom „4k4“ i gotovo nije modernizovano od svog debija 1977. godine.

Potpuno nova Niva zadirkivana je na Moskovskom salonu automobila 2018. godine. AvtoVAZ je tamo pokazao 4k4 Vision Concept . Od tada čekamo proizvodni model.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close