Zanimljivosti

Kako da iskoristite omeksivac za pomoc u domacinstvu?

Svi danas koristimo omeksivac naravno kada je ves u pitanju ali retko ko zna da ova dragocena tecnost moze da nam pomogne u mnogo cemu.

Mozete ga iskoristiti da osvezite prostor u kuci ili automobilu jednostavno naspiteu bocu sa rasprsivacem omjer omeksivac i vodu 1:3 i bicete odusevljeni.

Zatim nekoliko kapi omeksivaca stavize na krpu za prasinu i tako cete primetiti da ce ubuc+duce biti manje prasine na tim povrsinama.

Takodje ga mozete iskoristiti za skidanje starih tapeta. Pomešajte u nekoj posudi pun čep omekšivača i četiri čaše tople vode (oko 1 litar) i sunđerom nanosite na tapete. Umesto sunđera možete da koristite i sprej. Važno je da je voda sve vreme topla. Mešavinu nanosite na deo tapete pa ogulite dok je još mokra, i tako redom.

Takodje vam moze pomoci u pranju serpi to nam je svima verovatno najomrzeniji posao u kuhinji.Nema vise ribanja žicom! Umesto toga, na primer, lonac na kojem su slojevi zapečene hrane napunite vodom u koju ste dodali malo omekšivača, ostavite oko sat vremena i lakše ćete ukloniti naslage.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close