Automobili

Ineos Grenadier Pick-up ovde je prvi teaser Intendanta

Ineos nikada nije krio da želi da ponudi nešto više od “pravednog” da tako kažem klasičnog terenskog vozila. Prva od nekonvencionalnih verzija koja će debitovati je željno očekivani pick-up koji će zvanično debitovati na Goodvood festivalu brzine 13. jula 2023, gde se Ineos Grenadier takmiči i u čuvenoj trci uzbrdo

Zvanično ime pikapa je Kuartermaster i već je objavljena prva tizer slika koja prikazuje “kamion” sa zadnje strane. Zadnja svetla su kružna, poput onih kod aktuelnog terenca, ali se na vratima prtljažnika jasno vidi oznaka „grenadira”.

Pikap kakav Ineos komanduje
Ineos potvrđuje da je Grenadier Kuartermaster pikap sa duplom kabinom i da nosiva konstrukcija proizilazi iz postojećeg modela, a za sada nisu dati drugi detalji osim onih koji se mogu zaključiti iz „ukradenih“ fotografija pikap “goli” i takođe sa prototipom karoserije.

Navodno se očekuje da će kamion imati međuosovinsko rastojanje od 3.175 mm umesto 2.921 kao kod terenskog modela. u ostalom ne bi trebalo da bude mehaničkih ili motornih razlika za koje se sećamo da su i benzinac i 3,0 litarski turbodizel BMV konstrukcije sa 245 odnosno 281 KS snage, sa 8-stepenim automatskim menjačem.

Druga radna verzija
Kao što smo takođe videli na našem testu , u Evropi u cenovniku već postoji 2 ili 5 sedišta Utiliti Vagon (N1 odobren) verzija kamiona , koja se razlikuje od „SUV“ verzije po tome što može da bude opremljena zaštitnom mrežom između prtljažnika i prednjih sedišta i za prozore poslednjeg reda zamenjen limom.

Reč je o modelu koji može da nosi preko 2 kubna metra zapremine tereta i nosivosti do nešto više od 800 kg. Zamislimo, dakle, slične mere za pik-ap, posebno što se tiče kapaciteta koji bi, da bi bio konkurentan, trebalo da dostigne najmanje tonu . Što se tiče cena, trenutni Utiliti Vagon počinje od 69.260 sa PDV-om, i za benzin i za dizel u konfiguraciji sa dva sedišta.

Ne samo kamioneti
Govoreći o drugim vestima u vezi sa Ineos Grenadier-om, prototip Grenadier Hidrogen Fuel Cell (FCEV) je takođe najavljen u Goodvoodu, vozilo koje demonstrira tehnologiju vodoničnih gorivih ćelija, predstavljanje onoga što je put ka budućnosti bez emisija 4Ks4s. sa proširenim dometom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close