Automobili

Hummer EV i Cadillac Lirik mogli bi da slete u Evropu

Pre nekoliko godina GM je prodao Opel i Vaukhall kompaniji PSA. Od tada, američka grupa praktično nije prisutna u Evropi, iako su Cadillak KST4 i Chevrolet Corvette dostupni u nekim zemljama Starog kontinenta.

Prema Automotive Nevs-u, stvari bi se mogle promeniti jer GM planira da lansira Hummer EV i Cadillac Lirik u Evropi. Ako se ovo potvrdi, američka grupa će naići na određene poteškoće, posebno za Hummer EV koji ima neobičnu veličinu (5507 mm dužine i 2201 mm širine) i zbog toga nije baš pogodan za vožnju u gradovima.Evropljani. Pored toga, imajte na umu da je Hummer EV teži više od 4 T, da bi ga vozio, vozač mora da ima dozvolu za kamion!

Izgledalo bi logičnije da GM lansira Cadillac Lirik nego Hummer EV. Zaista, da biste prodali automobile, prvo morate imati prodajna mesta kako bi kupci mogli da otkriju i isprobaju proizvod. Zastupstva Cadillac-a su prisutna u Nemačkoj i Švajcarskoj, što nije slučaj sa GMC-om, proizvođačem Hummer EV.

Podsećanja radi, Cadillac Lirik je električno vozilo koje se bori u istoj kategoriji kao Tesla Model I ili BMV iKs3 . U SAD se prodaje od 61.795 dolara, ali ako bi se plasirao u Evropi, cena bi mu bila nešto viša. Ima bateriju od 100 kVh i jedan motor postavljen na zadnjoj osovini. Autonomija mu je oko 500 km, a maksimalna snaga dostiže 340 KS. Evropljanima bi se mogla ponuditi i verzija sa pogonom na sve točkove (dva elektromotora). Ovo nudi snagu od 500 KS.

Cadillac Lirik bi mogao da dopuni svoju bateriju maksimalnom snagom od 190 kV na brzom terminalu. U ovoj konfiguraciji, Lirik bi mogao da se oporavi oko 122 km za samo 10 minuta.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close