Automobili

Honda CR-V (2022) na prvim slikama Erlkoniga

Izgleda da sledeća generacija SUV-a dobro raste
Peta generacija Honde CR-V predstavljena je krajem 2016. godine i dobila je popravku oko tri godine kasnije. Sada su naši lovci na Erlkonig koristili svoj izuzetno dugački telefoto objektiv i snimili prototip novog izdanja iz daljine.

Budući da je ovo samo prvi pogled na šestu generaciju CR-V, nije ni čudo što je prototip pokriven maskirnim filmom od napred prema nazad. Uprkos tome, ne možemo da ne primetimo da je CR-V izgledao veći, dok su prednji i zadnji previsi i dalje prilično veliki. Ukupni dizajn izgleda uglato, a poklopac motora je duži i ravniji nego ranije.

Prednji deo prikazuje nešto veću rešetku s novim uzorkom, a uz nju su oštriji LED farovi koji kao da daju utisak podeljenog dizajna. Međutim, farovi su verovatno jednodelni, jer smo u iskušenju da verujemo da je podela podeljena samo zbog oplate široke trake.

Pažljivi čitaoci primetiće da su bočna ogledala sada postavljena niže na vratima umesto u podnožju A-stubova, verovatno da bi smanjili buku vetra i / ili poboljšali aerodinamiku. Upečatljiva linija karaktera iznad kvaka na vratima proteže se na gotovo čitav bočni profil CR-V, od farova do zadnjih svetla. Izložene narandžaste bočne oznake sugerišu da je Honda testirala američku verziju.

Bočni prikaz ne samo da pokazuje povećanje veličine – podvučen većim bočnim prozorima – već omogućava i pogled na unutrašnjost, gde se na kontrolnoj tabli nalazi tabla za zabavu i informacije na centralnoj konzoli. Ekran osetljiv na dodir sedi uspravno, za razliku od trenutnog CR-V-a, gde je infotainment malo pod uglom i naslonjen je na centralnu konzolu.

Biće zanimljivo videti da li rast unutrašnjeg prostora dovodi do toga da Honda dodaje treći red sedišta ili je pilot ostao jedini SUV kompanije u Sjedinjenim Državama koji nudi sedam sedišta. Kao napomenu – trenutni CR-V je već dostupan sa trećim redom sedišta na nekim tržištima, ali američki model dostupan je samo sa pet sedišta.

Prototipu, međutim, još uvek nedostaju vertikalna zadnja svetla trenutnog CR-V. Kladimo se da su oni ipak tu, jer sve generacije popularnih kompaktnih SUV- ova dele ovaj raspored zadnjih svetla, počev od originalnog modela iz 1996. godine.

U zavisnosti od tržišta, trenutna Honda CR-V je već dostupna sa hibridnim i priključnim hibridnim pogonom, pa se može pretpostaviti da će se i sledeća generacija modela oslanjati na elektrifikaciju. Prerano je reći da li Honda planira da ima verziju motora bez sagorevanja, ali čak i ako ima, od prvog dana neće biti dostupan.

Budući da su ovo prve špijunske slike, to verovatno znači da se zvanično otkrivanje novog CR-V neće dogoditi uskoro. Mogao bi da debituje 2022.

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close