Automobili

Ferrari V6 Hibrid Erlkonig uhvaćen sa čudnom testnom opremom

Smanjite, a zatim elektrifikujte – moto sata u svetu superautomobila
Novi propisi Euro 7 stupiće na snagu 2025. godine, pa će čak i proizvođači superautomobila poput Ferrarija morati da se prilagode strožim propisima o emisijama. Maranellov potisak elektrifikacije započeo je 2013. godine LaFerrarijem, a nastavio se 2019. godine SF90 Stradale .

Prvo je to bio hibridni V12, a zatim pretplatni hibrid V8 pretprošle godine. Sada se formula još jednom smanjuje za novi automobil kojem su ljubitelji marke već dali nadimak „mali brat“.

Prema glasinama (putem FerrariChat-a ) , novi elektrificirani Ferrari biće zvanično predstavljen pod pretpostavljenim kodnim imenom F171, a u proizvodnju će krenuti nakon letnje pauze. U međuvremenu, test vozilo sa modifikovanom karoserijom od 488 GTB uhvatio je naš prijatelj Valter Vair tokom testova u Italiji.

Uzalud ćete tražiti žute nalepnice „Pažnja visokog napona“, kao što je slučaj sa većinom drugih hibridnih prototipova. Umesto toga, razmišljamo o čudnoj ispitnoj opremi koja je bila pričvršćena za zadnje staklo. Čini se da je to crevo koje ulazi u motorni prostor. Ovo bi trebalo imati malo veze sa hibridnim sistemom. Pretpostavlja se da je to samo uređaj za merenje vazduha.

Špekulirati o dizajnu novopridošlog na osnovu ovih slika čini nam se prilično beskorisnim, uostalom, automobil je pod starom Ferrarijevom školjkom koja je samo tu i tamo prilagođena promenjenim okvirnim uslovima.

Hibridni V6 je prvobitno najavljen u septembru 2018. godine, pa se može pretpostaviti da će i on doći. Tada će morati da izađe na kraj sa McLaren Arturom, koja će zvanično debitovati 16. februara, a imaće i elektrifikovani šestocilindrični.

Inače, ime “Dino” neće proslaviti povratak u novom Ferrariju. Neki sumnjaju da će se zvati „486“. Međutim, u ovom trenutku ništa nije zvanično, pa vas molimo da s oprezom uživate u ovim informacijama.

Motor sa unutrašnjim sagorevanjem u budućem hibridnom superautomobilu biće 2,9-litarski tvin-turbo V6 (verovatno mašina iz modela Kuadrifoglio Alfa Romea ?) U dve različite varijante performansi. Izgleda da bi jači od njih dvojice tada trebao biti hibrid. Prema nepotvrđenim izveštajima časopisa CAR , trebalo bi da proizvede 723 ks.

Još uvek postoji mnogo toga što ne znamo o „malom bratu“. Međutim, model je pomenut u Ferrarijevoj mapi puta 2018-2022, što znači da ne može biti toliko dugo pre velikog debija. Isto se odnosi i na Ferrarijev prvi SUV, Purosangue , koji bi takođe trebalo da se pojavi pre kraja sledeće godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close