Automobili

Ferrari Portofino M, “modificiran” da ima najbolje na otvorenom

Twin-turbo V8 raste na 620 ks i stižu osmostepeni menjač sa dvostrukom spojkom i Race režim. Košta 206.000 eura. Ferrari Portofino nije samo jedan od rijetkih kupe-kabrioleta na tržištu, već je i jedini koji može ponuditi više od dva sjedala i vrlo visoke performanse u kombinaciji sa šarmom Prancing Horsea. Kako bi održao ovaj rekord, sada je rođen Ferrari Portofino M, evoluirana verzija u stilu i performansama onoga što proizvođač definira kao svog “pauka GT 2+” i koja je prvi put predstavljena u internetskoj prezentaciji. Prve isporuke očekuju se u drugom kvartalu 2021. godine, a cijena je postavljena na 206.000 eura.

 M za “modificirano” Nije slučajno što M u imenu Portofino M znači “modificirano”, izraz koji u Ferrarijevom žargonu ukazuje na mutaciju, razvoj, evoluirani projekat. Fotogalerija: Ferrari Portofino M Ferrari Portofino M 9 Fotografije Portofino M je ujedno i prvi Ferrari koji je predstavljen nakon zatvaranja i ponovnog otvaranja tvornice Maranello nakon pandemije Covid-19, dakle simbola ponovnog pokretanja. Twin-turbo V8 dostiže 620 ks, sada sa 8-brzinskim mjenjačem.

Među najvažnijim inovacijama koje je Ferrari Portofino M uveo je optimizirana verzija twin-turbo V8 motora od 3.855 ccm koji sada oslobađa 620 ks, dvadeset više od Portofina. Tehnički list izvještava o maksimalnoj brzini od preko 320 km / h i vremenu ubrzanja od 3,45 sekundi od 0 do 100 km / h (9,8 sekundi od 0 do 200). Automatski mjenjač je također redizajniran i sada je 8-brzinsko dvostruko mokro kvačilo koje na Ferrariju debitira na otvorenom. U odnosu na prethodni 7-brzinski mjenjač, ​​smanjio je dimenzije za 20% i prenosi 35% veći obrtni moment. 

Manettino je dobio Race mod Još jedno prvo za otkriće Modene je uvođenje Manettina s 5 položaja koji optimizira upravljivost i performanse uz dodatak Race načina koji maksimalizira užitak vožnje u Portofinu M. Stilski najočitije ažuriranje Ferrarija Portofino M predstavljen je različitim oblikom prednjeg odbojnika koji postaje još prljaviji zahvaljujući novim usisnicima za vazduh i neviđenom otvoru za vazduh ispred točkova koji smanjuje aerodinamički otpor. 

Također je nov i stražnji odbojnik koji je manje masivan i na kojem možete vidjeti ažurirani dizajn klizača za izvlačenje repa, izduvne cijevi bez prigušivača i svjetlosni potpis. Pomoćna sredstva za vožnju i klimatizirana sjedala Među novim opcijskim karakteristikama Ferrarija Portofino M postoje i neka pomoćna sredstva za vožnju te grijana i ventilirana sjedala, dok uvlačivi tvrdi krov s RHT (Retractable Hard Top) tehnologijom ostaje standardno. Sama sjedala su redizajnirana jezgrom od legure magnezijuma s podstavkom diferencijalne gustine. 

Opcionalni ADAS uključuju prilagodljivi tempomat, nadzor mrtvog kuta, automatska duga svjetla i prepoznavanje prometnih znakova. dok uvlačivi tvrdi krov s RHT (Retractable Hard Top) tehnologijom ostaje standardno. Sama sjedala su redizajnirana jezgrom od legure magnezijuma s podstavkom diferencijalne gustine. 

Opcionalni ADAS uključuju prilagodljivi tempomat, nadzor mrtvog kuta, automatska duga svjetla i prepoznavanje prometnih znakova. dok uvlačivi tvrdi krov s RHT (Retractable Hard Top) tehnologijom ostaje standardno. Sama sjedala su redizajnirana jezgrom od legure magnezijuma s podstavkom diferencijalne gustine. Opcionalni ADAS uključuju prilagodljivi tempomat, nadzor mrtvog kuta, automatska duga svjetla i prepoznavanje prometnih znakova.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close