Automobili

Ferari: rekordni drugi kvartal 2022!

Proizvođači automobila naizmenično objavljuju finansijske rezultate za drugi kvartal 2022. Izgleda da je sve dobro za proizvođače luksuznih automobila sa rekordnim isporukama .

Sa 3.455 registrovanih jedinica, Ferari je drugi kvartal 2022. završio sa isporukama za 28,7% i neto prodajom od 1.291 miliona evra , što je povećanje od 24,9% u odnosu na prošlu godinu. NJen neto profit je 251 milion.

Finansijski rezultati Ferarija u drugom kvartalu 2022:
Isporuke 3.455 automobila, više od 28,7% u odnosu na drugi kvartal 2021.
Neto prihod od 1.291 milion evra, veći za 24,9% u odnosu na prethodnu godinu.
EBITDA od 446 miliona evra, što je za 15,5% više u odnosu na prethodnu godinu.
EBIT od 323 miliona evra, povećanje od 17,8% u odnosu na prethodnu godinu.
Neto dobit od 251 milion evra
Proizvođač Maranello je toliko siguran u budućnost da revidira svoj godišnji promet naviše. Za 2022. on ga procenjuje na 4,9 milijardi u odnosu na 4,8 milijardi na prethodnim planovima.

Najpopularniji modeli su Ferrari Portofino M kao i porodica Ferrari F8. „Sve geografske lokacije su dale pozitivan doprinos tokom kvartala “, stoji u saopštenju za štampu. Kontinentalna Kina, Hong Kong i Tajvan su više nego udvostručili svoj udeo sa povećanjem od 115,7%. Amerika i EMEA zabeležili su rast od 62,2% i 4,5% respektivno.

„Ferari nastavlja snažnu fazu rasta, sa rekordnim kvartalnim rezultatima u pogledu prihoda, EBITDA i Ebit-a. Kvalitet prvih šest meseci i robusnost naše aktivnosti omogućavaju nam da revidiramo našu prognozu za 2022. godinu naviše. po svim pokazateljima. Neto Unos porudžbina je takođe dostigao novi rekord tokom kvartala “, rekao je izvršni direktor Ferarija Benedeto Vinja.

„Poslednji kvartal će takođe biti upamćen po jedinstvenim trenucima koje smo doživeli tokom proslave 75. godišnjice i tokom Cavalcades-a, što je uzdiglo na novi nivo iskustva koja nudimo našim kupcima da dele strast i duh Ferarija dok nastavljamo da pomeramo naše granice. , podvukao je gospodin Vigna.

Ferari se sprema da dočeka Purosangue, čija je proizvodnja zakazana za kraj godine. Prve isporuke počeće 2023. SUV konja u skačenju bi mogao da pokrene finansijske rezultate brenda u drugu dimenziju, kao što je Urus učinio Lamborghiniju pre njega.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close