Automobili

F1 | Ferari: predstavljanje crvenog 2024. 13. februara?

Scuderia bi unapredila datum lansiranja 676 za utorak, 13. februar u Fioranu, iako bi i dalje bilo moguće pomeriti nekoliko dana da bi se izbegle nezgodne slučajnosti. Crveni automobil će završiti nekoliko dozvoljenih krugova, pre nego što odradi dan snimanja na svojoj matičnoj stazi nekoliko dana kasnije sa dva startna vozača, Leklerkom i Sainzom, koji će se smenjivati za volanom na 200 km koliko je FIA dodeliće umesto tradicionalnih 100 koji se očekuju do 2023.
Franko Nugnes
AUTOR
Franko Nugnes
AŽURIRAN

  1. DECEMBAR 2023, 14.30 ČASOVA

2
Ferrari SF-23. tehnički detalj
Sezona 2023. je upravo završena, ali F1 planira početak sledećeg šampionata. 676, tema projekta za crvenu 2024, gradi se u Gestion Sportiva, dok se aerodinamički razvoj nastavlja u aerotunelu. Određeni oblik optimizma se može uočiti u timu Maranela, čak i ako je, posle prošlogodišnjih bombastičnih izjava, pristup spoljnom svetu veoma nizak.

Ako je Božićni ručak Freda Vaseura sa novinarima F1 potvrđen 15. decembra, štab direktora tima planira početak sezone 2024. Ideja bi bila da se Kavalinov sedamdeseti jednosed prikaže u utorak 13. februara u Fjoranu nakon prošlogodišnje zavere. sa prezentacijom i kratkim debijem na stazi.

Onda je koristan dan za proveru svih delova u radionici i, samim tim, 15. februar bi došao na red za prvi dan snimanja sa dvojicom vozača, Šarlom Leklerkom i Karlosom Sainzom, zauzetim komercijalnim snimanjem, ali i za izvlačenje prvih ocena. na novom projektu kustosa Enrika Kardila.

Najbolji video snimci

Od sledeće godine FIA će vam omogućiti da putujete 200 km umesto uobičajenih 100, tako da će postojati mogućnost prikupljanja podataka o automobilu pre nego što ga pošalje u Bahrein na zimske testove koji će se održati u jednom sesije od 21. do 23. februara, neposredno pre otvaranja VN šampionata koji će ponuditi 24 takmičenja.

Svaki tim će pokušati da odredi datum u kalendaru, u nadi da neće imati preklapanja prezentacija, rizikujući da podeli medijsku vidljivost sa drugima na tako važan dan za sponzore i investitore. Scuderia još nije postavila fiksnu tačku na prikazu datuma, jer je pomeranje za najviše nekoliko dana još uvek moguće.

Evidentna je želja da se što više odloži izlazak novog automobila kako se njegova tehnička rešenja ne bi pokazala konkurenciji. Ferari će, po tradiciji, pokazati automobil koji će krenuti u trke, možda bez najnovijih aerodinamičkih ažuriranja planiranih za Al Sakhir…

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri
Close
Back to top button
Close
Close