Automobili

F1 | Aston Martin: galerijski “bonus” je presudan u razvoju

Tim Silverstona uspeva u neponovljivoj kombinaciji: ima AMR23 koji je druga sila u šampionatu i može da se osloni na broj sati u aerotunelu do kraja juna, što je očigledno više od onog koji je dodeljen trojici najboljih. timovi: Red Bul, Ferari i Mercedes. Zato tim Lorensa Strola koncentriše napore na izvlačenje maksimalnog potencijala iz “zelenih”: više se ne zadovoljavaju postoljima, ali sada teže pobedi, Red Bul dozvoljava…
Franko Nugnes
Od:
Franko Nugnes

  1. april 2023, 10:30
    F1 | Aston Martin: galerijski “bonus” je presudan u razvoju
    U odeljenju za aerodinamiku Aston Martina rade punim kapacitetom: novi aerotunel, koji je pri kraju u potpuno novom sedištu tima u Silverstonu, biće u funkciji tek sredinom sledeće godine, za sada aerodinamičari predvođeni tehničkim direktorom Denom Ugari su zauzeti u Mercedesovom aerotunelu u Brakliju.

U timu Lorensa Strola, svaki minut aerodinamičkog istraživanja mora biti optimizovan jer Aston Martin, tek sedmi na tabeli konstruktorskog šampionata 2022. godine, u prvih šest meseci ove sezone može imati koristi od 1.200 sati u aerotunelu protiv Red Bulovog 756 Racinga , Ferarijeve 900-e i Mercedesove 960-e.

Prednost koja se ne može i ne sme izgubiti, s obzirom da je Aston Martin sada druga sila u kategoriji konstruktora iza neuhvatljivog Red Bula, ali ispred Mercedesa 9 bodova. Tehničari iz Silverstona uvereni su da jednosed iznenađenja 2023. godine, AMR23, još nije ispalio svoje najbolje patrone i da uz razvojni rad može da teži svojoj prvoj pobedi što je pre moguće nakon što je osvojio tri treća mesta sa Fernandom od nerđajućeg čelika . Alonso .

Najbolji video snimci

U drugom delu godine na “verdoni” evolucija će morati da uspori, spuštajući se na 900 sati koji se dodeljuju onima koji su drugi u šampionatu, a taj paket će uključivati i studiju automobila sledeće godine.

Stoga se čini previše jasnim da Aston Martin mora uložiti maksimalne napore od sada do početka leta da bi imao koristi od možda neponovljivog uslova: da ima veoma konkurentan automobil, a da u isto vreme može da računa na mnogo više sati vožnje. razvoj u odnosu na protivnike ostalih vrhunskih timova.

AMR23, plod zajedničkog rada Dana Fallovsa i Luce Furbattoa, daje odlične rezultate: očekivali smo Silverstone automobil u trenutku predstavljanja, znali smo da će izazvati mnoge… bolove u stomaku, ali malo ko bi se kladio da će “verdona” ” nije bio samo bljesak u tiganju koji je rezultat mašine koja je dobro rođena.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close