Automobili

Evo kako bi sljedeći Tiguan mogao izgledati

Trenutna generacija Volkswagen Tiguana je na tržištu od 2016. Iako se još uvijek dobro ponaša na europskom tržištu, već postoje noviji i atraktivniji konkurenti u segmentu. Volkswagen je nezadovoljan padom prodaje Tiguana i već radi na njegovoj zamjeni. Novi Tiguan smo vidjeli nekoliko puta u proteklih nekoliko sedmica, a danas možemo podijeliti neke ekskluzivne rendere koji prikazuju konačni dizajn SUV-a.

Zamolili smo naše umjetnike da nacrtaju svoju najbolju i najprecizniju digitalnu sliku novog Tiguana na osnovu špijunskih fotografija modela koji imamo. Rezultat je ovo sjajno plavo porodično vozilo koje možete pogledati u galeriji u prilogu. Primjećujemo utjecaj dizajna najnovijeg Golfa i ID asortimana električnih vozila Volkswagena. Wolfsburg SUV ne izgleda radikalno drugačije u odnosu na trenutni model, iako se planira niz značajnih vizuelnih promjena.

Galerija: Volkswagen Tiguan Ilustracija
Rendering Volkswagen Tiguan
4 Slike
Na ovom renderu, Tiguanov prednji deo ima tanju masku, istaknutu LED trakom, koja će verovatno biti dostupna samo na skupljim nivoima opreme. Na špijunskim fotografijama se čini da se u donjem dijelu štita nalazi velika rešetka, okružena vertikalnim otvorima za zrak.

Dok se spolja čini da je Tiguan gotovo preuređenje trenutnog modela, u smislu ukupnog oblika i veličine, vozilo će dobiti potpuno novi dizajn unutrašnjosti. Špijunske fotografije pokazale su potpuno novu kontrolnu tablu, kojom dominira veći ekran osetljiv na dodir na centralnoj konzoli, koji strši iz kontrolne table poput tableta. Čini se da Volkswagen zadržava iste kontrole klime kao u trenutnom Golfu.

Novi Tiguan neće biti potpuno električni. Kako se ID porodica sada sastoji od nekoliko vrhunskih vozila na baterije, Tiguan će i dalje biti u ponudi sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Čini se da je planiran i plug-in hibridni pogon.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close