Automobili

Dacia planira hibridni SUV sa 7 sedišta da zameni Lodgi

Nažalost, vremena su loša za Vans
Marka Dacia za svakoga znači nešto drugačije. Džejms Mej jedan od svojih omiljenih automobila duguje Rumunima, dok mase cene jeftine i poštene automobile. Posle novih izdanja Dustera i Sandera , podružnica Renaulta sada po svemu sudeći ima u planu još jedan model.

Marc Suss, šef kompanije Dacia Products, zna da kombiji više nisu toliko popularni kao nekada. Problem za nesumnjivo prostrani Lodgi , koji datira iz 2012. godine. I tako, ako verujete francuskom časopisu L’Argus, Dacia ima na umu SUV sa sedam sedišta .

Ali takvo vozilo bi definitivno imalo smisla. I ne samo kao naslednik Lodgia, već i kao naslednik Logan MCV . Pored toga, još uvek bezimeni model treba da postane prva Dacia sa hibridom. Osnovu pruža novi Sandero, koji je pak zasnovan na donekle pojednostavljenoj platformi trenutnog Renault Clia . Tako da definitivno možemo očekivati savremene sisteme pomoći, ali i LED farove.

Galerija slika: Dacia Sandero (2021) u testu
Dacia Sandero (2021) na testu
30-og fotografije
Ispod poklopca motora biće dostupan 1,6-litarski hibridni motor sa oko 140 ks. Jedinica poznata iz Renault Clia, biće opremljena manje komplikovanim hibridnim sistemom kako bi smanjila troškove – izgleda kao da ne može da povrati energiju pri kočenju.

Pored prvog naleta Dacije na hibridna vozila, podjednako je velika vest da neće biti dizel opcije. Sa novim Sanderom, da li će sedmosed SUV i dalje dobivati „normalan“ benzin i TNG varijantu, u ovom trenutku ostaje potpuno otvoreno.

Nećemo znati više do sredine 2021. godine kada je novi svemir Dacia zvanično predstavljen. Ali jedno je sigurno: čak i štedljiva marka bez sumnje u način života poput Dacije mora ozbiljno da shvati pitanje SUV-a.

A šta je sa Dokkerom kao rođakom Renoa Kangooa ? Mogao bi se modernizovati tokom predstojećeg novog izdanja Kangoo-a

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close