Automobili

Bugatti Chiron Pur Sportska verzija lijepi se za asvalt.

Kratke brzine, posebne gume i 50 kg manje za povećanje brzine u zavoju. 16 jedinica od 3,9 miliona eura
Ako postoji marka koja se nikada ne zaustavlja na svojim lovorikama, ovo je Bugatti koji je nakon što je osvojio rekord brzine od 490 km / h imao za cilj da pobudi želju za ekskluzivnošću i okretnošću u vožnji sa Chiron Pur Sportom.

Novi francuski hiper automobil zato ne traži maksimalnu brzinu, već sposobnost da se suoči sa zavojima najburnijih cesta i bude tako brz u svakoj situaciji, ne samo u dugim zavojima što rekord Chiron Super Sport 300+ toliko voli.

Krila da ne lete
Najočitije noviteti Bugatti Chiron Pur Sport su koncentrirani sprijeda i u velikom fiksnom stražnjem spojleru. Očekivana proizvodnja iznosi 16 primjeraka po baznoj cijeni od 3,2 milijuna eura, bez poreza (3,9 milijuna eura s talijanskim PDV-om). Spolja je Bugatti Chiron Pur Sport prepoznatljiv po velikim prednjim ulazima za zrak i posebnim razdjelnikom koji povećava aerodinamičko opterećenje.

Fotogalerija: Bugatti Chiron Pur Sport
Ova novina čini i oblik rešetke u obliku potkove, tipičan za Bugatti, dok je donji dio karoserije izrađen od neobojenih karbonskih vlakana kako bi slika Pur Sport bila još niža. Ogromno fiksno stražnje krilo ima širinu od 1,90 metra za dodatno povećanje snage potpomognute spektakularnim nosačima koji vuku X zajedno s repnom strukturom, a izlazne cijevi izrađene su od 3D tiskane legure titanija.

Unutra dominira Alcantara
Unutrašnjost Bugatti Chiron Pur Sport posvećena je trkačkom minimalizmu, sa velikim površinama prekrivenim Alcantarom radi uštede kilograma. Unutarnje ploče vrata imaju laserski metaliziranu površinu, dok su gumbi i komande opcionalno izrađeni s crnom, anodiziranom aluminijumskom ili titanijskom oblogom. Kontrastni šavovi u plavoj boji idu tačno do središnje linije upravljača. Težina pada za 50 kg u odnosu na drugi Chiron.

Poseban aranžman
Na mehaničkom nivou, ispod kućišta Bugatti Chiron Pur Sport od ugljičnih vlakana, bilježi se prisustvo 65% čvršćih amortizera sprijeda, 33% iza i s elektroničkom kontrolom koja je više posvećena performansama. Kamera točkova je takođe smanjena za 2,5 stepeni, što doprinosi smanjenju mase 19 kg neispranih masa (-16 kg samo naplatci) kako bi Pur Sport bio još reaktivniji i zalijepljen za asfalt.

Bugatti Chiron Pur Sport

Pored četiri tipična načina vožnje (EB, autocesta, rukovanje i sport), novi Chiron Pur Sport nudi postavku Sport + koja pomiče intervenciju kontrole vučne snage dalje naprijed i omogućava iskusnijim vozačima da igraju drift čak i u zavojima. brže. Menjač je također modificiran tako da ima prijenosne omjere kraće od 15%, što maksimalnu brzinu spušta na 350 km / h, u korist agilnosti, prianjanja i brzine kretanja zavoja.

Ubrzanje od prvaka
Motor od 8.0 W16 razvija 1.500 KS i 1.600 Nm maksimalne brzine dovedene do 6.900 o / min (+200 o / min) i omogućava Bugatti Chiron Pur Sportu da ubrza još brže. Alzajska kuća daje nam do znanja da ubrzava od 60 do 80 km / h za 2,0 sekunde, od 60 do 100 km / h za 3,4 sekunde, od 60 do 120 km / h za 4,4 sekunde i od 80 brzinom od 120 km / h za 2,4 sekunde, što čini 2 sekunde bržim od Chirona.

Specijalni alu felge također djeluju kao ekstraktor zraka i pomažu u održavanju aerodinamike na bočnoj strani, opremljenih ekskluzivnim Michelin Bugatti Sport Cup 2 R gumama (285/30 R20 ispred, 355/25 R21 iza) koje se povećavaju za 10 % bočnog ubrzanja i brzine u zavoju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close