Automobili

BID Seal ili Tesla Model 3? Poređenje cene, snage i autonomije

Dve električne limuzine koje javnost najviše čeka debitovale su u isto vreme na Salonu automobila u Monaku 2023. i mogu se odmah naručiti u Italiji. Govorimo o BID Seal-u i Tesla Modelu 3 , pri čemu je prvi debitovao na našem tržištu, a drugi je sebi dao veliki restil.

Prilika je stoga savršena da se direktno uporede četiri vrata na baterije koja se otvoreno takmiče u pogledu proširene autonomije, opreme u vozilu i snage. Dakle, hajde da počnemo sa našim BID Seal protiv Tesla Model 3.

BID je malo veći
Prva paralela koju želimo da napravimo je ona spoljnih dimenzija, površina na kojoj se BID Seal pokazuje da je malo veći od novog Tesla Model 3 „Highland“.

 BID Seal    Tesla model 3

Dužina 4.800 mm 4.720 mm
Dužina 1.875 mm 1.850 mm
Visina 1.460 mm 1,441 mm
Korak 2.920 mm 2.875 mm
Naime, američki model meri 4,80 metara u dužinu sa svojih 4,72 metra, dok su u širini i visini razlike minimalne, što se vidi iz gornje tabele.

Mala prednost BID Seal-a u odnosu na svog rivala, koju takođe daje noviji dizajn, jeste duže međuosovinsko rastojanje koje dostiže 2,92 metra kako bi garantovalo više prostora u putničkom prostoru.

Zaobljeni stil i identičan Ck
Dva rivala pokazuju zaobljen, aerodinamičan i veoma aerodinamičan stil, a BID takođe koristi uvlačive ručke koje je proslavio Tesla.

Zanimljivo je da je koeficijent aerodinamičke penetracije (Ck) identičan između dve limuzine i jednak je odličnoj vrednosti od 0,219 što ih svrstava među „najbolje aerodinamične” automobile na tržištu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close