Automobili

Bentlei Continental GT Speed: jedinstveni model za dobar cilj

Jedinstveni Bentlei Continental GT Speed kabriolet je upravo predstavljen i biće stavljen na aukciji u narednim mesecima kao podrška istraživanju raka, zahvaljujući zajedničkim naporima Bentlei Americas i fondacije SagerStrong koji su odali počast slavnoj komentator NBA lige Kreg Sejdžer.

Kreg Sejdžer, koji je preminuo 2016. od hematološkog tumora, bio je najpoznatiji glas u američkoj košarci više od dve decenije, do tačke kada je primljen u NBA Kuću slavnih. Bio je posebno poznat po svojim ekscentričnim kostimima i višestrukim prepirkama sa trenerima tokom intervjua pre i posle utakmice.

NJemu posvećen Bentlei Continental GT Speed kabriolet inspirisan je jednim od njegovih poslednjih pojavljivanja u javnosti, kada je već bio bolestan, kada je 2016. dobio „Nagradu za upornost“.

Jedinstven izgled
Continental GT odabran za projekat ukrašen je raznim cvetnim dezenima koji prekrivaju dvobojnu farbu sa crnom za prednje i belom za pozadi. Ovi ukrasi su delo odeljenja za personalizaciju firme Creve, Mulliner .

Pored jedinstvene livreje, nasloni za glavu sedišta dobijaju ušiveni autogram Krega Sejgera. Drugi autogrami uskoro bi takođe mogli da krase pojedine elemente automobila. Krajnji cilj je uključiti poznate ličnosti iz sporta i zabave da povećaju vrednost automobila i tako ga stave na aukciju. Sav prihod će zatim biti doniran fondaciji SagerStrong.

Stejsi Sejdžer, supruga Krega Sejgera i predsednica fondacije SagerStrong, prokomentarisala je: „Krejg je imao duboko ukorenjenu strast prema zanatstvu, što se ogledalo u odeći koju je napravio i automobilima koje je izabrao da pravi „imaju u svojoj garaži. Da je danas ovde, vozio bi svoju porodicu, odozgo na dole, u tom autu sa blistavim osmehom.”

Bentlei Continental GT Speed kabriolet u nekoliko cifara
Continental GT Speed koji će uskoro biti na aukciji je jedinstven spolja, ali sve ostalo je u skladu sa osnovnim modelom.

Ispod haube nalazimo V12 TSI 6.0 litara koji razvija 659 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže se za 3,3 sekunde, a maksimalna brzina je najavljena na 335 km/h.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close