Automobili

Alfa Romeo planira da lansira pet novih modela do 2026

Kako sigurno niste svesni toga, uprkos posebno uspešnim i atraktivnim proizvodima, posebno na sportskom planu , Alfa Romeo prolazi kroz fazu u najmanju ruku komplikovanu, sa nekoliko automobila u katalogu i prodaji koji, očigledno, ne skidaj se. Za to postoji nekoliko razloga: očigledno odsustvo proizvoda „zapremine“, ali i nedostatak elektrificiranih motora .

Nakon spajanja između FCA i PSA početkom godine, što je dovelo do dolaska grupe Stellantis, Alfa Romeo bi stoga trebao iskoristiti sinergiju s drugim proizvođačima kako bi ponudio modernije proizvode. Novi šef brenda, Jean-Philippe Imparato, otkrio je tokom intervjua za Automotive Nevs , pet novih proizvoda dolazi u narednih pet godina u Alfa Romeo .

Na vrhu liste naći ćemo Tonale, kompaktni SUV koji je konceptni automobil prvobitno predstavio u martu 2019. na sajmu automobila u Ženevi. Trebalo je da počne sa proizvodnjom krajem ove godine, ali je moralo da se odloži za nekoliko meseci , jer Jean-Philippe Imparato nije bio zadovoljan performansama koje pruža plug-in hibridni sistem. Šef Alfa Romea posebno želi da Tonale bude sportskiji od Peugeota ​​3008 HIbrid4 i njegovih 300 konjskih snaga.

Prema brendu, Tonale bi stoga trebao biti zvanično predstavljen u martu 2022. godine, a prodaja će početi od sljedećeg juna. Identitet preostala četiri nova modela tek treba da se otkrije, ali se za jedan od njih kaže da je urbani SUV koji bi mogao da nosi ime Brennero. To bi se moglo dogoditi u isto vreme kada i nove generacije Fiata 500Ks i drugih Jeep Renegades -a.

Nadajmo se, međutim, da Alfa Romeo ima na umu nešto drugo osim SUV -a, a idealno bi bilo da bismo očigledno želeli novi mali sportski automobil, pomalo poput 4C, ili čak nizbrdo u 8C. Novi karavan bi takođe imao šta da zavede entuzijaste, ali da li bi dolazak takvih modela zaista bio održiv za brend koji pre svega nastoji da pronađe put do uspeha kroz veće količine?

Jean-Philippe Imparato je takođe najavio da će svaki novi model koji će brend lansirati od 2027. godine biti električan . Lancia takođe ima sličnu strategiju kada je u pitanju elektrifikacija, čiji je cilj proizvodnja električnih modela tek od 2026. Ranije ove nedelje, Lancia je potvrdila ponovno rođenje Delte u narednih nekoliko godina , prelaskom na električnu, naravno.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close