Automobili

Volkswagen proučava još snažniji Golf R

Novi Golf R bit će predstavljen tek u sljedećih nekoliko dana, no oko Wolfsburga se već priča o još ekstremnijoj varijanti. Martin Hube, glasnogovornik Volkswagena, rekao je za Road & Track da njemačka marka radi na mogućoj Clubsport verziji Golfa R.

Bio bi to model orijentiran na stazu, sa specifičnim ovjesom i snažnom “kurom mršavljenja” za smanjenje ukupne težine i time poboljšanje performansi.

Ekskluzivni recept
Detalji o ovom Golfu R Clubsportu trenutno su rijetki, ali Hube je naglasio da Volkswagen zapravo razmišlja o tome, iako još uvijek nedostaje konačno odobrenje upravnog odbora.

Dobije li proizvodnja zeleno svjetlo, moguće je da će se Clubsport proizvoditi u ograničenoj seriji i po ekskluzivnoj cijeni, kao što je to nedavno učinjeno u Njemačkoj s Golfom R 333, proizvedenim u 333 primjerka za 76.410 eura. Pritom je lako povjerovati da, osim predane estetike i interijera, ovaj Volkswagen ima još važniju izvedbu.

Volkswagenov 2.0 TSI četverocilindrični motor mogao bi se dotjerati do krajnjih granica i tako premašiti 333 KS i 420 Nm okretnog momenta trenutnog modela, uz sprint od 0-100 km/h za manje od 4,7 sekundi.

Golf GTI Clubsport
U međuvremenu, već postoji jedan Clubsport u ponudi. Riječ je o Golfu GTI Clubsport, napravljenom za proslavu 50 godina njemačkog kompaktnog automobila i opremljenom sa 300 KS i 400 Nm.

U kombinaciji sa 7-stupanjskim DSG automatskim mjenjačem, GTI Clubsport od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 5,6 sekundi i postiže najveću brzinu od 250 km/h. S opcijskim paketom “Race” maksimalna brzina može se povećati do 267 km/h.

Među ostalim dobrotama Clubsporta, tu je novo progresivno upravljanje koje je razvio Sven Bohnhorst, bivši testni vozač Bugattija i dodatni način vožnje nazvan “Special” koji optimizira postavke Golfa za Nurburgring.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close