Automobili

Ako tražite rabljeni Bugatti Divo, ovo je vaša “prilika”

Hiperautomobili su oduvijek bili dobra investicija u budućnost kada je riječ o automobilima, pogotovo kada su u pitanju Bugattiji. Posljednjih godina, francuska nas je tvrtka navikla na neka inženjerska remek-djela, sposobna doseći najveće brzine blizu ili iznad 400 km/h.

Među tim posebnim automobilima je Bugatti Divo, sportski automobil također dizajniran za korištenje na stazi proizveden između 2018. i 2021. u samo 40 primjeraka. Ako ga želite kupiti novoga, nemate vremena, ali ako se zadovoljite rabljenim zajamčeno u Austriji, postoji doista rijetka prilika.

Malo ih je
Primjerak Bugattija Diva koji se prodaje u Austriji, prema pisanju časopisa Autoevolution, prvi je put registriran u srpnju 2020. U ove (gotovo) 4 godine korištenja skupio je kilometražu od samo 489 km.

Čak i ako austrijski trgovac nije objavio službene fotografije, automobil bi trebao biti jedan od sivih primjeraka, a kada govorimo o njegovoj vrijednosti, cijena koju je prodavač tražio da ga odveze kući je 10.115.000 eura ili otprilike duplo više nego što je tražio sam Bugatti za novi model. Definitivno izvrsna investicija za prvog vlasnika.

W16 pistacija
S Divom, cilj inženjera Bugattija bio je stvoriti automobil s preciznim ponašanjem u zavojima. U usporedbi s Chironom iz kojeg potječe, ovaj supersportski automobil zapravo ima povećan nagib, dorađeno upravljanje i ovjes, a kokpit je ispražnjen od suvišnog kako bi se smanjila težina.

Ispod poklopca motora, međutim, nalazi se dobro testirani pogonski sklop koji se sastoji od 8.0 W16 sa 1.500 KS, u kombinaciji sa sedmostupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom i pogonom na sva četiri kotača, sposoban potjerati hiperautomobil do 380 km/h. 0-100? 2,4 sekunde.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close