Automobili

15-godišnja Rimac Nevera ograničeno je izdanje bakrene boje

Ove godine Rimac obilježava petnaestu godinu djelovanja. Tvrtka ovu prigodu obilježava posebnim izdanjem Nevere.

Hrvatski proizvođač automobila proizvest će devet primjeraka Nevere 15th Anniversary Edition, a svaki će koštati 2,35 milijuna eura. Prvi će automobil debitirati na ovogodišnjem Goodwood Festivalu brzine, gdje će krenuti na kultni uspon.

Mat boja bakrene boje
Rimac Nevera 15th Anniversary Edition uključuje sve dostupne opcije i odgovarajući set prtljage po mjeri. Svaki automobil ima izložena sjajna karbonska vlakna na donjoj polovici i novu bakrenu boju na vrhu s mat završnom obradom, prvi put u superautomobilu.

Tom bojom Rimac naglašava i kotače, dok su vrata ukrašena natpisom 15th Anniversary. Rimčev motiv u obliku kola proteže se cijelim automobilom.

I bakar iznutra
U unutrašnjosti, bakrena tema nastavlja se s anodiziranim prekidačima i detaljima, dok kupci mogu dovršiti unutrašnjost i sjedala u crnoj ili bijeloj boji. Rimac ističe svoju 15. godišnjicu u cijeloj kabini, utisnuvši broj “15” na bakrene naslone za glavu i vrata. Osim toga, proizvodni broj automobila i godine “2009-2024” naznačeni su između sjedala.

Ne spominju se nikakve nadogradnje pogonskog sklopa ove Nevere, što nas navodi na pretpostavku da posebna edicija ima istu snagu od 1.914 KS i isti okretni moment od 2.340 Nm kao obična Nevera. Za sprint od 0 do 100 km/h trebala bi mu dakle trebati 1,81 sekunda, uz najveću brzinu od 412 km/h.

Mate Rimac daleko je dogurao
Podsjetimo, Rimac i njegov osnivač Mate Rimac prošli su dug put od njegova osnutka 2009. godine. Mate je svoj posao započeo prenamjenom svog BMW-a serije 3 E30 iz 1984. u električni automobil. Sada tvrtka proizvodi snažne potpuno električne superautomobile. Godine 2011. predstavila je Concept_One, koji je počela isporučivati ​​kupcima pet godina kasnije. C_Two je debitirao 2018., anticipirajući današnju Neveru.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close